Villkor

Allmänna villkor

1. Omfattning
I förhållande till företagare gäller dessa GTC:er också för framtida affärsrelationer utan att vi behöver hänvisa till dem igen. Om företagaren använder motstridiga eller kompletterande allmänna villkor, motsägs härmed deras giltighet; de kommer bara bli en del av kontraktet om vi uttryckligen har gått med på dem. 2. Avtalspart, ingående av avtal

Köpeavtalet ingås med Reinhart GmbH & Co.KG

Genom att placera produkterna i onlinebutiken gör vi ett bindande anbud att ingå ett kontrakt för dessa artiklar. Du kan placera våra produkter i kundvagnen utan förpliktelse och korrigera dina poster när som helst innan du skickar din bindande beställning, genom att använda hjälpmedlen för korrigering som tillhandahålls och förklaras i beställningsprocessen. Kontraktet ingås när du accepterar erbjudandet för varorna i kundvagnen genom att klicka på beställningsknappen. Du får en ny bekräftelse via e-post omedelbart efter att du har skickat ordern.

3. Kontraktspråk, lagring av kontrakttext
Språken som finns tillgängliga för att ingå avtalet är tyska och engelska.

Kontrakttexten sparas inte av oss.

4. Leveransvillkor

Ytterligare fraktkostnader tillkommer de angivna produktpriserna. Du kan ta reda på mer om fraktkostnaderna i anbuden.

Vi levererar endast via postorder. Tyvärr är det inte möjligt att hämta ut varorna själv.

5. Tillämpningsområde

I vår butik är följande betalningsmetoder tillgängliga för dig:

förskottsbetalning
Om du väljer förskottsbetalning som betalningsmetod kommer vi att ge dig våra bankuppgifter i ett separat mail och leverera varorna efter mottagande av betalningen.

Kontantbetalning vid leverans
Du betalar inköpspriset direkt till den som levererar. Det tillkommer en extra kostnad på 4,99 euro.

PayPal
I beställningsprocessen kommer du att omdirigeras till webbplatsen för online-leverantören PayPal. För att betala fakturabeloppet via PayPal måste du vara registrerad där eller registrera dig först, verifiera med din åtkomstdata och bekräfta betalningsordern till oss. Efter att vi lagt beställningen i butiken kommer vi att be PayPal att inleda betalningstransaktionen. Du kommer att få ytterligare instruktioner under beställningsprocessen.
Betalningstransaktionen genomförs automatiskt av PayPal direkt därefter..

IMMEDIATE banköverföring
Efter att du lagt beställningen kommer du att omdirigeras till webbplatsen för onlineleverantören IMMEDIATE banköverföring. För att betala fakturabeloppet via IMMEDIATE banköverföring måste du ha ett online bankkonto med PIN / TAN-procedur aktiverat för att delta i IMMEDIATE banköverföring, du måste identifiera dig i enlighet därmed och bekräfta betalningsordern till oss. Du kommer att få ytterligare instruktioner under beställningsprocessen. Betalningstransaktionen kommer att genomföras direkt därefter med IMMEDIATE banköverföring och ditt konto debiteras.
0% av inköpspriset läggs till som kostnader.

6. Behållande av titel

Varorna förblir vår egendom fram till att en full betalning har gjorts. För företagare gäller följande: Vi förbehåller oss äganderätten till varorna tills alla fordringar från ett pågående affärsförhållande har avslutats i sin helhet. Du kan återförsälja de reserverade varorna i den vanliga verksamheten; du tilldelar oss i förväg alla fordringar som härrör från denna återförsäljning - oavsett kombination eller blandning av de reserverade varorna med en ny artikel - i beloppet av fakturabeloppet, och vi accepterar uppdraget. Du ska förbli berättigad att hämta ut fordringarna, däremot kan vi också samla fordringar själva om du inte uppfyller dina betalningsförpliktelser.

Den lagstadgade lagen "liability for defects" ska tillämpas. Information om eventuella ytterligare garantier som kan gälla och deras exakta villkor kan hittas med produkten och på särskilda informationssidor i onlinebutiken.

7. Tvistlösningar
Den europeiska kommissionen tillhandahåller en online-plattform för tvistlösningar (OS) som du kan hitta här http://ec.europa.eu/consumers/odr/.
Vi är ej skyldiga och ej villiga att delta i tvistlösningsprocedurer framför en byrå för tvistlösning för konsument.

8. Slutgiltiga klausuler

Om du är företagare gäller tysk lag under uteslutning av FN-konventionen angående avtal om internationella köp av varor. Om du är en affärsman i den mening som avses i den tyska handelslagen, en juridisk person enligt offentlig rätt eller en särskild fond enligt offentlig rätt, är den exklusiva jurisdiktionen för alla tvister som uppstår till följd av avtalsförhållandet mellan oss och du vårt registrerade kontor.


AGB created free of charge with Trusted Shops Legal copywriter i samarbete med Wilde Beuger Solmecke Attorneys .

To Top